Esittely

10917880_953255481352073_5361286669747821435_n

KUKA?

Nimeni on Kerttu-Ingrid Vali, olen lokakuun 5 päivä vuonna 1975 syntynyt autistinen mummopuoli. Virallinen äidinkieleni on englanti ja toteutan Shintolaista uskontoa. Aattellinen kantani, kannatukseni ja elämänkatsomukseni tulee Suomen Kissaliitto Ry:n sekä Suomen Rotukissa Yhdistyksen kautta. Kansaivälisesti olen TICA:n (The International Cat Association) kannattaja. En kuulu yhteenkään suomalaiseen puolueeseen ja poliittisesti sekä aatteellisesti olen neutraali.  

Olen avioliitossa vuonna 1950 syntyneen miehen kanssa. Olen 4 tyttären äitipuoli ja kuudelle pikkuiselle isoäidinpuolikas. Autismi ei ole minulle rasite vaan suurenmoinen syntymälahja jonka avulla elän todella runsasta tietopuolista, uudenoppimisen aina omia älyllisiä rajoja kokeilevaa elämää. Elämäntavoiltani olen ikuinen absolutisti ; En siis juo mitään missä on alkoholia, En siedä humalahakuisia ihmisiä enkä siedä edes nähdä humalaisia ihmisiä.

-Luonteeltani olen äärimmäisen lapsekkaan utelias koska en halua elää tylsässä, harmaassa aikuisten maailmassa, lapsekas luonteeni, utelias mieleni ja elämäntapani auttaa minua olemaan tarpeeksi herkkä ottamaan vastaan joka aisteilla ympäriltä tulevaa tietoa olipa se millaista hyvänsä.

Sairaudet

Yllämainitus autismin lisäksi minulla on diagnooseja seuraaviin sairauksiin: MS-Tauti Rasitusastma, Chronin Tauti,Kaksisuuntainen mielialahäiriöSyömishäiriöPaniikkihäiriöKroonistunut anemiaReuma, Sairastun helposti myös migreeniin, Megaloblastisen anemian vuoksi eräät tärkeät neurologiset ominaisuudet kuten ihon tuntoelimet, tasapainoelimet ovat vioittuneet joten puutumis/tunnottomuusoireita tulee todella herkästi. Myös muistin kanssa on välillä merkittäviä ongelmia johtuen juurikin megaloblastisen Anemian aiheuttamista neurologisista tuhoista. Lisäksi keuhkot ja sydän on 3 kertaa pienemmät kuin ne pitäisi olla tarkoittaen että sydän ja keuhkot ovat jatkuvasti vajaateholla aiheuttaen arjessa erinäisiä hankaluuksia.

Lapsuus:

Lapsuuteni päättyi 4 vuotiaana kun isäni aloitti insestin sekä muun ruumiillisen/henkisen väkivallan minua kohtaan. Joskus isäni raiskasi ja hakkasi minua useastikin päivän aikana. Seksuaalista, ruumiillista ja henkistä väkivaltaa sain kestää 12-13 vuotiaaksi. Kouluelämäni oli myös helvettiä ensimmäisestä luokasta asti. Koko 9 vuotta koulukiusaaminen kaikessa sen muodoissa ( hakkaamista, syrjintää, yksin jättämistä jne..) oli arkipäivää eikä opiskeluaikakaan tuonut kuin vähän helpostusta sillä henkinen väkivalta jatkui opiskelupaikoissa.

Victoria Media

Victoria Media on omistamani uutissivusto joka on lajissaan suomen suurimpia ja josta olen todella ylpeä jokapäivä. Victoria Media perustettiin 20.10.2010 ja on osoittanut korkeatasoisen luotettavuutensa uutisten- ja tietojenvälittäjänä. Uutisiani on myös jaettu sosiaalisessa eteenpäin todella kiitettävästi.

Lyhyt historia

Synnyin Ypäjällä vuonna 1975.

Muutto Helsinkiin kuvan taloon ( keltainen laatikko). Osoite oli Kalevankatu 38.

Muutto Helsinkiin kuvan taloon ( keltainen laatikko). Osoite oli Kalevankatu 38.

Ennen Kruununhakaan muuttoa toukokuussa 1982 asuimme vuodet 1980-1982 Lauttasaaressa, Helsingissä tuossa L muotoisessa talossa Lahnaruohontiellä.

Ennen Kruununhakaan muuttoa toukokuussa 1982 asuimme vuodet 1980-1982 Lauttasaaressa, Helsingissä tuossa L muotoisessa talossa Lahnaruohontiellä.

Ilmakuvassa vanhan kotikaupunkini Helsingin kodistani. Asuin vuoden 1982-1997 Kruununhaassa, Pohjoisranta 16 osoitteessa. Kotini oli tuolla takatalossa.

Ilmakuvassa vanhan kotikaupunkini Helsingin kodistani. Asuin vuoden 1982-1997 Kruununhaassa, Pohjoisranta 16 osoitteessa. Kotini oli tuolla takatalossa.

Vuodesta 1997 maaliskussa muutin Kotkaan, Karhulaan jossa olen asunut näihin päiviin.

Harrastukset:

Vietän todella runsaasti aikaani tietokoneen ääressä tehden nettisivuja, etsien lisää uutisia hakeutumalla uutiskirjeiden vastaanottajaksi, pyytämällä päästä lehdistölle tarkoitettuun postituslistalle, opiskellen sisällönhallintajärjestelmiä ( JoomlaDrupalWordPressWikisisältöjä jne..) tai sitten pyörien ihan SoMe maailmassa (TwitterFacebookLinkedin jne..)vaikutteita etsien. Muina harrastuksina on musiikki, runous, taide, tutkimustyö, valokuvaaminen, videokuvaaminen, tietopuolisen kirjallisuuden, lehtien ja muun aineiston kerääminen.

Harrastukselliset kiinnostuksen kohteet, olen kiinnostunut mm:

Maanviljelys, maatalous, kalastus, Työelämä Taide, kulttuuri, viihde, Rikos, juridiikka, oikeusasiat Rakennus, kiinteistö Yritystoimi Kriisit, vaarat Tietokone, Televiestintä, IT Vähittäiskauppa Talous, rahoitus Koulutus Elämäntyyli, muoti, vapaa-aika Ympäristö, energia Ruoka, juoma Metsänhakkuu Terveys, sairaanhoito, lääketiede Teollisuus, Julkinen sektori Kuljetus Matkailu Media, viestintä Palvelut, neuvonta, palvelu Politiikka Uskonto, usko Tiede, tekniikka Sosiaaliset kysymykset Urheilu Tarkastukset, raportit jne…

Viihde:

Tunnustan olevani ehkä maailman tylsin ihminen kun ajatellaan ohjelmia joita tykkään katsella telkkarista. Olen ”kanavauskollinen” Yleisradiolle vaikka välillä suhteeni Yleisradioon on viharakkaus ”osastoa”. Suosikkiohjelmani on: Uutislähetykset (uutiset, sää ja urheilu), Ajankohtaiset keskusteluohjelmat, Eduskunnan kyselytunnit, Yleisradion lähettämät dokumentit ja luontoohjelmat, yleisradion järjestämät teemaillat jne… Todella harvoin ”eksyn” kaupallisille viihdettä etupäässä lähettäville kanaville…

Yleisradion uutislähetyksistäkin pyrin päivittäin seuraamaan myös ”kieliversiot” eli: Selkouutiset RuotsinkielisetSaamenkielisetEnglanninkielisetVenäjänkieliset ja myös viittomakieliset uutiset ihan sivistyksen vuoksi.